Με δυναμισμό και με τα αγωνιστικά συνθήματά τους πορεύονται στο κέντρο της Αθήνας φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές κι εργαζόμενοι στους χώρους της Εκπαίδευσης, με αφορμή τον έναν χρόνο που είναι κλειστά τα πανεπιστήμια και ανοιγοκλείνουν οι υπόλοιπες δομές.

Απαιτούν μέτρα ασφαλείας για να ανοίξουν επιτέλους σχολεία και σχολές και καταγγέλλουν παράλληλα τον αυταρχισμό και την καταστολή, που στα πανεπιστήμια σηματοδοτείται πλέον ακόμα πιο έντονα, μετά την ψήφιση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν να εφαρμοστεί ότι θα μείνει στα χαρτιά.

Στο Σύνταγμα βρίσκεται αυτήν την ώρα το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, με τους φοιτητές να δίνουν τον παλμό, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό και την ένταση της καταστολής στις σχολές και απαιτώντας να ανοίξουν αυτές για τους φοιτητές με όλα τα μέσα προστασίας.

Μαθητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι από όλους τους χώρους της Εκπαίδευσης ενώνουν τις φωνές τους σε αυτήν την απαίτηση, συνεχίζουν να φωνάζουν όπως έκαναν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, πριν έναν χρόνο, ότι «κάτω από τις μάσκες έχουνε φωνή» και διεκδικούν τη φοίτησή τους ξανά με ασφάλεια σε σχολεία και σχολές.

φοιτητές 10.3.21

Οι φοιτητές μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τη Βουλή ύψωσαν τις πικέτες τους και πολλοί σήκωσαν ψηλά τα πανεπιστημιακά τους συγγράμματα σε μια συμβολική κίνηση για να δείξουν τη θέλησή τους «να γίνουν ξανά φοιτητές». Αυτό ζητάνε!

Με τα τραγούδια και τα συνθήματα να δυναμώνουν ξεκαθάρισαν ότι ενώνουν τη φωνή τους με το λαό και τη νεολαία, με τις μαζικές διαδηλώσεις καταδίκης της καταστολής, δηλώνουν ότι δε φοβούνται, δεν τρομοκρατούνται, ενώνουν τις φωνές τους στο μήνυμα «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται, ούτε προσκυνά».