Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο 21ο Συνέδριο των Λοιμωξιολόγων επαίνεσε τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και ισχυρίστηκε ότι δεν είναι απίθανο να δούμε νέες μεταλλάξεις με μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.

«Το μέλλον είναι δύσκολο να προβλεφθεί, δεν αποκλείονται νέες παραλλαγές με υψηλότερη μεταδοτικότητα και μεγαλύτερη διαφυγή από τα εμβόλια ενώ η πανδημία ανέδειξε αποτελεσματικά την ανάγκη ενδυνάμωσης του συστήματος υγείας», είπε ο Σ.Τσιόδρας.

«39.000 θάνατοι έχουν αποφευχθεί μέσω του εμβολιασμού από την αρχή της πανδημίας έως τον Απρίλιο του 2022 στην Ελλάδα» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τόνισε επίσης ότι «οι 3 δόσεις έχουν σαφώς υψηλότερο αποτέλεσμα σε σχέση με τις 2 δόσεις».

«Στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχει μολυνθεί περίπου το 80% με αποτέλεσμα η υβριδική ανοσία (δηλαδή ανοσία από εμβολιασμό και νοσηση) να μας βοηθά για ένα καλύτερο καλοκαίρι», είπε επίσης ο λοιμωξιολόγος, σχολιάζοντας γενικότερα την πορεία της πανδημίας.