Το ερώτημα «πότε θα ανοίξουν τα σχολεία» απασχολεί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και την κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να έχει ήδη προαναγγείλει ότι το άνοιγμα των σχολείων, ουσιαστικά, θα παραταθεί για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και είμαστε καθόλα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων και για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε προγραμματίσει» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας. Μάλιστα, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με την υπουργό, όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία όποτε αποφασιστεί, καθώς έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, τα βιβλία είναι στη θέση τους ενώ ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας σημείωσε: «Θα σταθμίσουμε την παράμετρο της επιστροφής των εκδρομέων του Αυγούστου, ώστε να έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα».

Η κυρία Κεραμέως ανέφερε ακόμη ότι «είναι μέγιστη σημασία να βρεθούν τα παιδιά και πάλι στο σχολικό τους περιβάλλον». Στο μεταξύ, πάντως, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τάχθηκε υπέρ του να ανοίξουν τα σχολεία αλλά σημείωσε ότι μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν ξανά τον χειμώνα.