Ο επικεφαλής της ιστοσελίδας liberal.gr που στηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, Θανάσης Μαυρίδης, είναι αναμφίμβολα θερμός υποστηρικτής του πρωθυπουργού. Εξάλλου είναι ο ίδιος που “βάφτισε” “Μωυσή” τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επομένως έχουν ιδιαίτερη αξία τα όσα γράφει στο πρόσφατο άρθρο του για το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη να “αποδράσει” μέσω των εκλογών.

«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα» γράφει και εξηγεί: «Το ένα είναι ο εμβολιασμός να φέρει την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Σε αυτή την περίπτωση πάμε σε ανασχηματισμό και κάτω από ορισμένες συνθήκες ακόμα και σε εκλογές. Η δεύτερη περίπτωση είναι η κρίση να φτάσει μέχρι και τον Απρίλιο, οπότε η κατάσταση αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη για τα οικονομικά της χώρας. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανοικτά θέματα πολλά και οι επιλογές περιορισμένες».

Ειδικά για την ελληνική οικονομία, αναφέρει ο Θανάσης Μαυρίδης, «είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να αντέξει σε πολιτικές παροχών πέραν του Απριλίου. Το πιο πιθανό σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν η παράδοση άνευ όρων. Οι κυβερνήσεις, λοιπόν, έχουν να αντιμετωπίσουν τα δύο βασικά σενάρια και είναι αναγκασμένες να καταλήξουν σε διαφορετικές λύσεις για το καθένα. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέρει ότι η παράταση της κρίσης θα τη φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Όχι γιατί δήθεν θα την πιέσει η αντιπολίτευση, αλλά διότι τα δημόσια ταμεία θα είναι απελπιστικά άδεια».

Πρόκειται, καταλήγει το άρθρο, «για μία άσκηση για πολύ δυνατούς λύτες. Ή αλλιώς ένα σενάριο που δεν θα ήθελε κάποιος να το ευχηθεί ούτε στον εχθρό του».