Έντονο διάλογο είχαν το πρωί της Τετάρτης οι Νίκος Παππάς και Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή το ηχητικό της συζήτησης του πρώην υπουργού με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Στον διάλογο που είχαν στον «αέρα» της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να χαρακτηρίζει ως σπείρα και συμμορία τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παππά να χαρακτηρίζει τον Υπουργό Ανάπτυξης ως «τυπικό ακροδεξιό, ψεύτη και διαστρεβλωτή».

Μιλώντας στην εκπομπή, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο Νίκος Παππάς «δίνει κάθε φορά και μια διαφορετική θεωρία» για τα όσα έγιναν. Παράλληλα, στον ισχυρισμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι αναφερόταν στον κ. Μιωνή όταν έλεγε «βγάζουν πολλά λεφτά», ο Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «αυτά δεν τα πιστεύει ούτε ο γιος μου που είναι έξι ετών. Είναι σχεδόν για το Δελφινάριο».

Ο υπουργός κάλεσε τον Νίκο Παππά για ποιο λόγο ακούγεται στο ηχητικό να λέει ότι «θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την τύπισσα την Τουλουπάκη για να της πω “κορίτσι μου έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;”», αλλά και να εξηγήσει γιατί αναφέρεται στον διάλογο στην Μαρέβα Γκραμπόφσκι, έναν χρόνο πριν ξεκινήσουν οι επιθέσεις κατά της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γεωργιάδης: Είστε σπείρα, δεν ήσασταν κυβέρνηση

«Είστε σπείρα, δεν ήσασταν κυβέρνηση. Το “μαγαζί” είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα “λεφτά” τα έβγαζε ο Παπαγγελόπουλος και το πιο εντυπωσιακό είναι η ατάκα ότι “μας χαλάει την κεντρική γραμμή του μαγαζιού”» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης σε υψηλούς τόνους.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι αν είναι μονταρισμένο το υλικό, όπως λέει ο Νίκος Παππάς, θα φανεί από το πόρισμα των ειδικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε ό, τι αφορά το ποσό που ανέφερε ο κ. Παππάς ότι εμβάστηκε σε λογαριασμό του κ. Παπασταύρου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η αναφορά στηρίζεται σε ένα χαρτάκι που γράφει κάτι», ενώ απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά είπε «εάν είσαι πολιτικός και σωστός πολιτικός, να εμφανίσεις τώρα το χαρτί που αποδεικνύει το έμβασμα χρημάτων στον λογαριασμό του κ. Παπασταύρου», ενός ανθρώπου που έχει δικαιωθεί για όλα, δικαστικά»

Παππάς: Να ανακαλέσεις, είσαι ελεγχόμενος για τη Novartis

Η αντίδραση του Νίκου Παππά ήταν έντονη. «Να ανακαλέσεις τις αθλιότητες, είσαι ελεγχόμενος για τη Νοβάρτις» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν θα περάσει η προσπάθεια σπίλωσης προσώπων και της παράταξης που εκπροσωπώ».

Απαντώντας για τους λόγους για τους οποίους ακούγεται το όνομα της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι ο κ. Μιωνής «στις παραληρηματικές συζητήσεις που είχαμε περιέφερε την κυρία Μητσοτάκη ως εφόδιο και μετάλλιο για να κάνει τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Αναφορικά με την κυρία Τουλουπάκη, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν την έχει δει και πρόσθεσε ότι ανέφερε το όνομά της «για να διαχειριστώ έναν άνθρωπο που ήταν σε παραλήρημα εκείνη τη στιγμή».

Αδωνις: Μαθήτευσες δίπλα στον μεγαλύτερο παραμυθά

«Έχοντας μαθητεύσει δίπλα στον μεγαλύτερο παραμυθά είναι φυσικό να λες ψέματα» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης επιμένοντας ότι «το ύφος της συνομιλίας δείχνει ότι η σχέση με τον κ. Μιωνή είναι σχέση οικειότητας. Μεσολαβείτε για να του κλείσετε μια δικαστική διένεξη στην οποία τον εμπλέξατε εσείς».

«Η ΝΔ έχει ως αντιπρόεδρο έναν ακροδεξιπο ψεύτη και διστρεβλωτή» συνέχισε τις προσωπικές επιθέσεις ο Νίκος Παπππάς λέγοντας ότι «εγώ δεν έχω επαγγελματικές σχέσεις με τον Μιωνή αλλά ο κ. Παπασταύρου που ήταν το δεξί χέριτου Σαμαρά του μεγάλου κρυπτόμενου που τρέμει τον Παπαγγελόπουλο».