Δριμεία επίθεση κατά των υποψηφίων των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ εξαπέλυσε η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα αφότου ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι υποψήφια αντιπρόεδρος θα είναι η Αφροαμερικανή γερουσιαστής Καμάλα Χάρις.

Σε σχόλιό της, η εκστρατεία του Τραμπ αναφέρει ότι η Καμάλα Χάρις θεωρήθηκε ως η πλέον φιλελεύθερη γερουσιαστής των ΗΠΑ το 2019 και συμπληρώνει την ριζοσπαστική, αριστερή στροφή του Τζο Μπάιντεν και ολόκληρου του δημοκρατικού κόμματος. Η ομάδα του νυν Αμερικανού προέδρου σχολιάζει επίσης ότι η Χάρις σπρώχνει τον πρώην αντιπρόεδρο ακόμη πιο αριστερά απ’ ότι ήδη βρισκόταν.

Μάλιστα, η πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ δεν παραλείπει να θυμίσει ότι η Χάρις ήταν ισχυρή υποστηρικτής του Μπέρνι Σάντερς, ενώ αφήνει αιχμές τόσο για τις προοδευτικές πολιτικές ασφάλισης όσο και στο παρελθόν της ως εισαγγελέα.

Αν και γερουσιαστές θεωρούν ότι η επιλογή του Τζο Μπάιντεν ήταν πραγματιστική και μετριοπαθής, η καμπάνια του Τραμπ υποστηρίζει ότι οι υποψήφιοι των δημοκρατικών είναι οι πιο ακραίοι και αριστεροί υποψήφιοι στην ιστορία των μεγάλων αμερικανικών κομμάτων.

Κοινή εμφάνιση ετοιμάζουν οι Δημοκρατικοί

Την ίδια ώρα, η εκστρατεία των Δημοκρατικών, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση, φαίνεται ότι διακατέχεται από ένα πνεύμα ανανέωσης.

Ο Μπάιντεν θα κάνει την πρώτη του κοινή εμφάνιση με την Καμάλα Χάρις. Θα εμφανιστούν μαζί στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ενώ θα μιλήσουν σε σχολείο κοντά στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου.