Χαριστική βολή για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη βεβαίωση οφειλών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή από την κυβέρνηση. Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, τελικά η κυβέρνηση καλεί περισσότερες από 600.000 επιχείρησης να πληρώσουν την πρώτη δόση στις 29 Ιουλίου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στην κυβέρνηση καθώς όπως τονίζει «συνεχίζει να αγνοεί πλήρως την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις». Με πληθωρισμό τουλάχιστον 12%, έκρηξη του ενεργειακού κόστους, αποκλεισμό από τον τραπεζικό δανεισμό και δραματική μείωση του τζίρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή χορηγήθηκε ως ενίσχυση των επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, περισσότερες από 600.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες όχι μόνο καλούνται να καταβάλλουν 3 δις. ευρώ, στραγγίζοντας πλήρως την όποια ρευστότητα έχει μείνει στην αγορά, «αλλά και να τα καταβάλουν τις ίδιες μέρες που καλούνται να πληρώσουν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ στο τέλος του Ιουλίου».

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να δώσει τη χαριστική βολή σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές που τώρα αλαζονικά χαρακτηρίζουν «ζόμπι» οι υπουργοί του» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί πλήρως την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις.

Με πληθωρισμό τουλάχιστον 12%, έκρηξη του ενεργειακού κόστους, αποκλεισμό από τον τραπεζικό δανεισμό και δραματική μείωση του τζίρου, σήμερα, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, βεβαίωσε τις οφειλές για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Περισσότερες από 600.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες όχι μόνο καλούνται να καταβάλλουν 3 δις. ευρώ, στραγγίζοντας πλήρως την όποια ρευστότητα έχει μείνει στην αγορά, αλλά και να τα καταβάλουν τις ίδιες μέρες που καλούνται να πληρώσουν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ στο τέλος του Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να δώσει τη χαριστική βολή σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές που τώρα αλαζονικά χαρακτηρίζουν «ζόμπι» οι υπουργοί του».