Αιχμές κατά του Άκη Σκέρτσου αφήνει από τη στήλη του στα «Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος αναφέρεται στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού ως «αυτός ο πολυπράγμων, άτυπος υπουργό υγείας που διαβιεί στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου».

Αφορμή για την επίθεση του Γιώργου Παπαχρήστου ήταν η τοποθέτηση του Άκη Σκέρτσου πως «έχουμε μια πανδημία των ανεμβολίαστων και εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσπάθειά μας να πείσουμε όσους ακόμη το σκέπτονται, φοβούνται, διστάζουν. Δεν θα πείσουμε τους σκληρούς αντιεμβολιαστές που θεωρούν είτε ότι δεν υπάρχει πανδημία είτε ότι το εμβόλιο είναι κάτι βλαβερό για τον άνθρωπο. Πρέπει να πάμε στο μικρο-επίπεδο και να επιστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις που έχουμε σε επίπεδο επιστημόνων, κοινωνικών δικτύων, στο επίπεδο ανθρώπων που έχουν επιρροή και αξιοπιστία στο δημόσιο λόγο τους».

«Μεγάλος! Υπουργέ μου, γιατί μας λέτε τι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει και δεν το κάνετε;» διερωτάται με εμφανώς ειρωνική διάθεση ο δημοσιογράφος των «Νέων».

Καταλήγοντας, ο δημοσιογράφος εξαπολύει καρφιά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απέτυχε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και συνιστά «να μην τα ρίχνουμε όλα στους αρνητές, για ότι έχουν αποτύχει οι στόχοι του εμβολιαστικού προγράμματος.Υπάρχουν και προσωπικές ευθύνες…»