Με βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ΝΔ αντεπιτίθεται και απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της ενεργειακής ακρίβειας.

Μετά την κατάθεση σχετικής τροπολογίας από την αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής, η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «τέσσερα ψέματα» σχετικά με ενεργειακή κρίση, επικεντρωνόμενη στη ρήτρα αναπροσαρμογής, στο αν η Ελλάδα έχει την ακριβότερη ενέργεια στην ΕΕ, αλλά και στις διακοπές ρεύματος σε πολίτες για απλήρωτους λογαριασμούς.

«Κλειδώνοντας» τα μέτρα

Η κίνηση αυτή της ΝΔ έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να «κλειδώσει» το «εθνικό σχέδιο» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια, με τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου να είναι σχεδόν διαρκείς, ώστε να καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, αλλά και να αποφασιστεί το χρονικό σημείο κατά τον οποίο ο πρωθυπουργός θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος είναι η ανακοίνωση του πακέτου να γίνει πριν την αναχώρηση Μητσοτάκη για τις ΗΠΑ, ωστόσο, ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα γίνουν πριν το συνέδριο της ΝΔ που αρχίζει την Παρασκευή, κατά τη διάρκειά του (σε μορφή περιγράμματος) ή αμέσως μετά. Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση θέλει τα νέα μέτρα εν ισχύ πριν φέρει το θέμα στη Βουλή για συζήτηση.

Όσον αφορά στο σχέδιο αυτό καθαυτό, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος, με κυβερνητικές πηγές να υπογραμμίζουν ότι το πλάνο θα είναι ρεαλιστικό, οι καταναλωτές θα δουν μεγάλες μειώσεις στους λογαριασμούς και η χρονική διάρκειά του θα είναι μακρά -τουλάχιστον ως το τέλος του έτους.