Εντονη είναι η αντίδραση του Γραμματέα του Mera25 για τα όσα αναφέρει άρθρο της «Καθημερινής». Ο Γιάνης Βαρουφάκης αντιδρά για τα όσα γράφει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος και συγκεκριμένα για το απόσπασμα όπου αναφέρεται:

(…)Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά. Ο πληθυσμός πιέζεται από τον εγκλεισμό. Πιέζεται.. οικονομικά, πιέζεται ψυχολογικά. Χρειάζεται άρτον, χρειάζεται και θέαμα. Αν ο Βαρουφάκης συμμετείχε σε πολυπληθή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, θα περνούσε σχεδόν απαρατήρητος. Τώρα, όμως, μόνος του, με καμιά εικοσαριά οπαδούς του, θα βρει τον εαυτό του. Μπορεί μάλιστα να κάνει και δηλώσεις. Θέλω να πω, κ. Χρυσοχοΐδη, να αφήσετε την αφήγηση να εξελιχθεί. Και στην κωμωδία το σενάριο μετράει. Μην τον χτυπήσουν από την αρχή, μην κάψετε το κωμικό στοιχείο. Αφήστε μας να το απολαύσουμε, να το περιμένουμε, να μας προετοιμάζει με την αγέρωχη έκφρασή του, να τον δούμε να περνάει μπροστά από τη Βουλή και όταν πια φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία, εκεί η αστυνομία ας αναλάβει δράση. Πόσοι καταθλιπτικοί θα λυτρωθούν την ημέρα εκείνη από το βάσανό τους;έγραψε στα σόσιαλ μίντια:(…)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε χαρακτηριστικά στα σόσιαλ μίντια:

«Άρθρο στην ‘Κ’ ζητά από την ΕΛΑΣ να μην με “…χτυπήσουν από την αρχή…Αφήστε μας να το απολαύσουμε… και όταν πια φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία, εκεί η αστυνομία ας αναλάβει δράση. Πόσοι καταθλιπτικοί θα λυτρωθούν την ημέρα εκείνη από το βάσανό τους;”»