Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, τη στιγμή που μέσα σε ενάμιση μήνα θρηνούμε πάνω από 3.000 ανθρώπινες απώλειες, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νεολόγος των Πατρών». «Το μείγμα ανικανότητας και ιδεοληψίας της κυβέρνησης δεν της επιτρέπει να ενισχύσει το σύστημα υγείας, να αυξήσει τα τεστ, να επιτάξει ιδιωτικές ΜΕΘ προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία”, αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «μείωσε τις δαπάνες για την υγεία το 2021 στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, άφησε τον κόσμο να στοιβάζεται καθημερινά στα ΜΜΜ, ενώ δεν πραγματοποιεί ελέγχους στους χώρους εργασίας…Δεν πρόκειται για παραλείψεις, αλλά για «επικίνδυνη και συνειδητή ‘ανεμελιά’ του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος προσπάθησε το καλοκαίρι να πείσει τους πάντες ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, χωρίς να λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα”.

Όσον αφορά το εμβόλιο, υποστηρίζει ότι «θα ήταν ευχής έργον να το κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες για να ξεπεράσουμε γρηγορότερα την πανδημία, όμως ο προγραμματισμός της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι «διάτρητος», καθώς «ο κ. Πέτσας τέλη Νοεμβρίου είχε ανακοινώσει πως θα έρχονταν 2 εκ. εμβόλια το μήνα από τον Ιανουάριο» ενώ τελικά ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα έρθουν «μόλις 300.000 εμβόλια…Εδώ έχουμε να κάνουμε με ωμό εμπαιγμό των πολιτών…Είναι εγκληματική η επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην πάρει σήμερα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Αναφέρεται στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας λέγοντας: «δεν μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρά τις προβλέψεις του προϋπολογισμού που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν προβλέπει 4,5% ανάπτυξη για το 2021, χωρίς ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων και της εργασίας και μέσα σε συνθήκες lockdown, σε συνθήκες ολοένα και περισσότερο αυξανόμενης ανεργίας και σε συνθήκες που τα λουκέτα πληθαίνουν».

Τέλος, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν ζητά πρόωρες εκλογές εν μέσω πανδημίας και εξηγεί: «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει κιόλας ότι η Δημοκρατία θα γίνει πολυτέλεια…Έχουμε πει: η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά να ασκεί κριτική, να πιέζει για επιπλέον υγειονομικά και οικονομικά μέτρα προστασίας και να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο καθημερινά. Αυτό χρειάζονται αυτή τη στιγμή και οι πολίτες».