Για κυβερνητικό εμπαιγμό των πολιτών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την έκρηξη τιμών στην ενέργεια αλλά και σε είδη πρώτης ανάγκης, προσθέτοντας ότι οι κκ Μητσοτάκης και Γεωργιάδης απλά παρατηρούν τις τεράστιες αυξήσεις που έρχονται χωρίς να παίρνουν ουσιαστικά μέτρα.

Με ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσε για τις αυξήσεις από τον Ιούνιο και ο πρωθυπουργός μιλώντας στη ΔΕΘ διαβεβαίωνε ότι η ενεργειακή κρίση είναι παροδική και ότι θα αντιμετωπιζόταν με 150 εκατ. ευρώ.

Καταλήγοντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι «το αδιέξοδο με την έκρηξη της ακρίβειας έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Γεωργιάδης που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη απλά παρατηρούν την έκρηξη τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και ενέργεια, εμπαίζει τους πολίτες μιλώντας για αδικαιολόγητο πανικό.

Είναι οι ίδιοι που πριν από έναν μήνα διαβεβαίωναν στη ΔΕΘ πως με 150 εκατ. θα αντιμετώπιζαν την ενεργειακή κρίση και πως είναι παροδική, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσε από τον Ιούνιο.

Οι πολίτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με δραματική μείωση της αγοραστικής τους δύναμης και οι επιχειρήσεις με την αδυναμία πληρωμών, όσο η κυβέρνηση απορρίπτει:

  • την πρόταση για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών,
  • τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που καταψήφισε στη Βουλή,
  • την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
  • Το αδιέξοδο με την έκρηξη της ακρίβειας έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».