Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πλαστογραφία σε βάρος του. Ειδικότερα, στα social media διακινείται πλαστό έγγραφο με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, που περιλαμβάνει οδηγίες για τον τρόπο παρουσίασης των γυναικοκτονιών που έχουν συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας.

«Για τη χυδαία αυτή ανάρτηση και την πλαστογραφία ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τόσο για τον πλαστογράφο όσο και για όσους την αναπαράγουν» τόνισε σε ανάρτησή της στο Twitter η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Καραγιάννη.

Το κείμενο που υποτίθεται ότι αποτελεί υπογεγραμμένο έγγραφο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ως εξής:

«Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι οι υποθέσεις βιασμού και γυναικοκτονίας στις περιπτώσεις της Λέσβου και του Ρεθύμνου έχουν τελεστεί από Ελληνα και ως εκ τούτου πρέπει να αναπαράγονται στα social media με hashtags #γυναικοκτονία #νδ_παιδεραστές, #καταπληκτική_ποιότητα_ζωής, #λέσβος #μητσοτάκη_παραιτήσουν.

Εφιστούμε την προσοχή σας καθώς στις περιπτώσεις βιασμού και απόπειρας βιασμού που τελέστηκαν την τελευταία εβδομάδα σε Περιστέρι, Σκιάθι, Δυτική Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο, οι βιαστές έχουν καταγωγή από Αλβανία, Πακιστάν, Αλγερία και Μπαγκλαντές. Ως εκ τούτου απαγορεύεται η οποιαδήποτε ανάμειξή σας σε αυτές τις υποθέσεις.

Μεγάλη προσοχή επίσης στο ατυχές γεγονός της γυναικοκτονίας στη Ζάκυνθο, καθώς ο δράστης είναι αλβανικής καταγωγής και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εμπλοκή σας και σε αυτή την περίπτωση,

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,Αλέξης Τσίπρας»