Την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο σε “παράνομο ισραηλινό εποικισμό” σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, σε παράνομο ισραηλινό εποικισμό, στο Ψαγκότ, όπως και στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, αλλά και οι εκεί δηλώσεις του, συνιστούν άλλο ένα πλήγμα στην προοπτική επανεκκίνησης βιώσιμων συνομιλιών για το Παλαιστινιακό», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Σε μια κρίσιμη περίοδο για την Μέση Ανατολή, τέτοιες κινήσεις υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δηλώνοντας ότι «στηρίζει κάθε προσπάθεια επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όπως και κάθε κίνηση που συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ- λύση δύο κρατών, που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ», καταλήγει.