Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε σε «δικαιούχους της αναδρομικής ενίσχυσης έως 600 ευρώ και όχι 600 ευρώ για τον καθένα».

Αναφέρει, λοιπόν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωσή του:

«Ο κ. Οικονόμου έχει αρχίσει να μαζεύει τα περί 600 ευρώ – Ας πουν την αλήθεια στους πολίτες, η εξαπάτηση θα αποκαλυφθεί.

Μπορεί ο κ. Οικονόμου να μην μιλάει με τον κ. Σταϊκούρα γιατί έχουν κόντρα από παλιά, αλλά ας κάνει ένα κόπο να διαβάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, με βάση την οποία η επιδότηση θα αφορά το 95% των νοικοκυριών και ας ξανακάνει τα μαθηματικά του.

Εμείς λέμε το απλό: Με 280 εκατ. ευρώ κονδύλι για τα αναδρομικά σε 4,2 εκατ. καταναλωτές που έχουν πληρώσει ήδη χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος, σύντομα θα αποκαλυφθεί η πολιτική εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη.

Αν πάλι έχουν αρχίσει να τα μαζεύουν για τα 600 ευρώ, γιατί αποκαλύπτεται το επικείμενο φιάσκο, ας πουν την αλήθεια στους πολίτες» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.