«Μάλλον θα είναι «τυχαίο» πως ο κ. Κράνης υπέβαλε τελικά την παραίτησή του μετά από σωρεία επιθέσεων από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα και αφού είδε ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει τον τρεις φορές προαναγγελθέντα ανασχηματισμό».

Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του για την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης και προσθέτει: «Αν περιμένει πάντως λίγο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ο ανασχηματισμός θα ολοκληρωθεί. Όχι από τον ίδιο, αλλά από τα συμφέροντα που του επιβάλλουν τις ασκούμενες πολιτικές».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας «Δημοκρατία» πιέσεις ασκήθηκαν για πρώην δικαστικό που φιγουράρει ως φαβορί για να αντικαταστήσει τον κ. Κράνη. Η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει ξεκινήσει εκστρατεία σπίλωσης του κ. Κράνη από την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα αυτή η «εκστρατεία» δεν υποκινείται μόνο από ενδο-πολιτικούς κύκλους, αλλά και από την απροθυμία του σοβαρού υφυπουργού να βοηθήσει στο κλείσιμο σημαντικών δικαστικών εκκρεμοτήτων μεγάλου επιχειρηματία, που βρίσκεται πολύ κοντά -αν όχι εντός- της κυβερνητικής οικογένειας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά δημοσιεύματα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” για τον κ. Κράνη.