Με μια σκληρή ανακοίνωση μετά την ομολογία από τη Νίκη Κεραμέως ότι όντως η τηλεκπαίδευση παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενά της, έχει προβλήματα με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, απαντά στην μέχρι χθες ανήξερη υπουργό Παιδείας η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κατέπεσαν όλα τα επιχειρήματα που πρόβαλλε εδώ και δυο χρόνια η υπουργός Παιδείας και σημειώνει ότι «αφού την ανάγκην φιλoτιμίαν ποιούμενη, ανακοίνωσε  (πανηγυρίζοντας “μεσ’ στην καλή χαρά”, ως συνήθως) ότι άρχισε να συμμορφώνεται προς τις  3 από τις 4 υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για το σκάνδαλο Cisco».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Την πικρή γεύση των λεγόμενων της που τώρα αναγκάζεται να καταπιεί γεύεται σήμερα η υπουργός Παιδείας. 
Αφού την ανάγκην φιλoτιμίαν ποιούμενη, ανακοίνωσε  (πανηγυρίζοντας “μεσ’ στην καλή χαρά”, ως συνήθως) ότι άρχισε να συμμορφώνεται προς τις  3 από τις 4 υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για το σκάνδαλο Cisco.
Kατέπεσαν έτσι όλα τα επιχειρήματα που η κυρία Κεραμέως πρόβαλλε δύο χρόνια τώρα.

– Σκάνδαλο Cisco υπήρξε. Το αποδεικνύει η τωρινή “συμμόρφωση”-ομολογία ενοχής του υπουργείου Παιδείας

– Διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών συνέβη

– Διαβίβασή τους στις ΗΠΑ έγινε 

– Καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής προς το Υπουργείο εκδόθηκαν

– Κοινοβουλευτικές μάχες δόθηκαν και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δικαιώθηκε για την επιλογή του να “ταράξει στη νομιμότητα” το υπουργείο Παιδείας και την Cisco 

Μετά από όλα αυτά,  το υπουργείο υποχρεώθηκε  να εγκαταλείψει  τους λεονταρισμούς και δεν αμφισβήτησε δικαστικά την απόφαση της ΑΠΔΠΧ, όπως απειλούσε ακόμη και πριν τρεις μέρες στη Βουλή η κυρία Κεραμέως. 

Η υπουργός  έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και άρχισε να πίνει το πικρό ποτήρι της “συμμόρφωσης”.

Να το θυμάται αυτό την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει να παραπλανήσει τη Βουλή ή να ξεστομίσει συκοφαντικούς ισχυρισμούς προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θα παρακολουθούμε στενά τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο θα  ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της  Αρχής. 

Ζητάμε να δοθεί στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατατέθηκε στην ΑΠΔΠΧ.

Αλλά αυτό αφορά στο μέλλον και ελπίζουμε το όργιο παρανομίας  να διορθωθεί. 

Ως προς το παρελθόν όμως,  η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και έχει πολύ μέλλον.

Όπως είχαμε προειδοποιήσει παλαιότερα,  ευχόμαστε “καλά ξεμπερδέματα” στην κυρία υπουργό  και ακόμη καλύτερα στην Cisco.