Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκαλεί η μετάβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σκωτία όπου θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κτήμα και τα κτίρια του 18ου αιώνα του Dumfries House. Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για “unfair” του πρωθυπουργού και τον καλεί να μην ενεργεί ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ» τονίζει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειας του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στην Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση… βασιλικών κτημάτων».

«Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία-ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει πως «το νέο “unfair” της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες».