Η ΝΔ επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι ο ενορχηστρωτής του εν εξελίξει σκανδάλου στην Τράπεζα Πειραιώς, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Η επιλογή της ΝΔ να μη διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον «επιβεβαιώνει ότι λειτουργούν εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, στρώνουν το έδαφος σε μεγαλοεπενδυτές ώστε να κερδοσκοπούν εις βάρος του Δημοσίου και μικρομετόχων. Και για αυτή την επιλογή είναι και θα είναι υπόλογοι», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθαρίζοντας ότι «κανένας αντιπερισπασμός δεν μπορεί να κρύψει και να ξεπλύνει τις ευθύνες της ΝΔ, ούτε για τη χρεοκοπία της χώρας και τα μνημόνια, ούτε για την κατάρρευση της οικονομίας και των τραπεζών».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει ότι «η παράταξη που χρεωκόπησε τη χώρα, την άφησε αποκλεισμένη από τις αγορές, με μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, με άδεια τα δημόσια ταμεία, και δεσμεύσεις για νέα μέτρα λιτότητας, μιλά για θράσος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τη χώρα με τα δημόσια ταμεία με 37 δισ., ρυθμισμένο χρέος, πρόσβαση στις αγορές, και οριστικά πίσω της τα μνημόνια», προσθέτοντας ότι «επί των ημερών της ΝΔ το ΤΧΣ είχε ζημία 25 δις και τώρα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ψευδόμενη».

«Η ΝΔ επιλέγει τον δρόμο της συγκάλυψης του σκανδάλου, της διαστρέβλωσης της αλήθειας και της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, την ώρα που:

Το Δημόσιο έχει ήδη υποστεί ζημία 1,5 δισ. με την μη πληρωμή του οφειλόμενου τοκομεριδίου,

Με τη σχεδιαζόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου το Δημόσιο θα υποστεί νέα ζημία δισεκατομμυρίων,

Οι μικρομέτοχοι οδηγούνται σε μεγάλες απώλειες,

Θίγεται άμεσα και καταφανέστατα το δημόσιο συμφέρον».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η ΝΔ με ανακοίνωσή της εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακεφαλαιοποίηση της εν λόγω τράπεζας σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του με τεράστια ζημιά για το ελληνικό δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητάει και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές».

«Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2014 οι τράπεζες είχαν αξία 27 δις. Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 είχαν καταρρεύσει στο 1 δις! Το μερίδιο του ΤΧΣ από αξία 19 δις κατέρρευσε σε λιγότερο από 1 δις! Χασούρα για το ΤΧΣ 18 δις! Κι έχει το θράσος σήμερα να μιλάει για το κόστος στο Δημόσιο. Το 2015 το ΤΧΣ έχασε το 99,4% και μαζί του και οι μικρομέτοχοι που δεν μπορούσαν καν να συμμετάσχουν στην αύξηση», επεσήμανε η ΝΔ προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση σταθερά προτάσσει το δημόσιο συμφέρον. Η τράπεζα Πειραιώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμη περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία!»

«Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και οι διεθνείς επενδυτές αυξάνουν διαρκώς το ενδιαφέρον τους να βάλουν χρήματα στη χώρα μας. Αυτό προφανώς ενοχλεί τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ωφελεί τους πολίτες», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.