Συνελήφθησαν τα ξημερώματα δύο γυναίκες και ένας άντρας, από την αντιτρομοκρατική. Ο άνδρας, γνωστός με το όνομα «τοξοβόλος του Συντάγματος», ήταν δραπέτης κι αναζητείτο, ενώ μια εκ των δύο γυναικών είναι συνεργός της Πόλας Ρούπα.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε αποδράσει το περασμένο καλοκαίρι από τις φυλακές Τίρυνθας όπου εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Είχε κατηγορηθεί και για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η Κ.Α., η οποία είχε σχέσεις με την Πόλα Ρούπα και είχε συλληφθεί μαζί της στην τελευταία επιχείρηση των Αρχών για τον εντοπισμό της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, αναζητείτο από την αντιτρομοκρατική, καθώς ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δικαστήριο, σταμάτησε να παρίσταται, να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα κι έκτοτε κρυβόταν.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι οι δύο συλληφθέντες προέρχονται από τελείως διαφορετικές ομάδες και η αντιτρομοκρατική ψάχνει να βρει το κοινό σημείο επαφής τους.

Οι αρχές βρήκαν μεγάλο αριθμό οπλισμού, ενώ οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, οι συλληφθέντες κινούνταν με κλεμμένο όχημα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής κι εκεί ήταν το σημείο που τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής, καθώς όπως αποκαλύφθηκε, οι Αρχές εντόπισαν ένα Καλάσνικοφ, ένα Σκόρπιον (σ.σ.: υποπολυβόλο), ενώ τόσο ο Γιάννης Μιχαηλίδης, όσο και η Κ.Α. συνεργός της Πόλας Ρούπα, είχαν πάνω τους όπλα και μάλιστα, είχαν σφαίρα στη θαλάμη.

Η αντιτρομοκρατική δεν είναι σε θέση ακόμα να γνωρίζει αν μετέφεραν κάπου τον οπλισμό ή αν ήταν προπαρασκευαστικές ενέργειες για τρομοκρατικό χτύπημα. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται καίριο χτύπημα στην τρομοκρατία, ενώ από χθες το βράδυ και μέχρι κι αυτή την ώρα διεξάγονται παράλληλες επιχειρήσεις σε άλλα σημεία της Αθήνας για τον εντοπισμό άλλων μελών και ίσως κι άλλου οπλισμού.