Ήδη έχει συλληφθεί ένα άτομο που συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στη Νέα Σμύρνη έπειτα από την πορεία ενάντια στην αστυνομική βία. Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει το άτομο που έτρεξε και έριξε τον αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα, πριν το πλήθος τον ποδοπατήσει και ξυλοκοπήσει.

Στα ίχνη του συλληφθέντα έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. όταν εντόπισε το πορτοφόλι του που είχε πέσει στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν τα επεισόδια. Στο πορτοφόλι βρέθηκε η ταυτότητα του νεαρού, ετών 22 και αλβανικής καταγωγής, που είναι ένας μεταξύ των 16 συνολικά συλληφθέντων. Πρόκειται για κάτοικο των νοτίων προαστίων και είναι μέλος σε σύνδεσμο οπαδών ομάδας. Ο άνδρας αυτός αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του εν λόγω νεαρού όταν εκείνος μετέβη σε αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει πως το πορτοφόλι του εκλάπη. Ωστόσο, οι αστυνομικοί είχαν ήδη βρει το πορτοφόλι στο σημείο της επίθεσης και, σε συνδυασμό με τα στοιχεία τους και το οπτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους, κατέληξαν στη σύλληψη του 22χρονου.

Παράλληλα, φαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει και στα στοιχεία του ατόμου που έριξε τον αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γνωστό στην αστυνομία οπαδό, ενώ οι πρώτες αναφορές λένε πως μάλλον είναι Έλληνας από το Μενίδι. Τα στοιχεία του είναι γνωστά στην αστυνομία και αναζητείται.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων ατόμων που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, εξετάζοντας όλο το οπτικό υλικό της επίθεσης, αλλά και σε βίντεο και επικοινωνίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την ταυτοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων από τους δράστες.