Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής (27/5), καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο όπου στεγάζεται το Επαγγελματικό-Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, Μάριο Αποστολίδη, η φωτιά εκδηλώθηκε στον ακάλυπτο ανάμεσα σε τρία κτήρια.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αναφορές για τουλάχιστον πέντε τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Από αυτούς, δύο άνδρες 25 και 30 ετών, διακομίστηκαν διασωληνωμένοι στο«Παπανικολάου».

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζεται. Κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες. Λόγω του περιστατικού, απομακρύνθηκαν άμεσα όλοι όσοι βρίσκονταν στην αγορά του Καπανίου και τα γύρω σημεία.

Όπως μετέδωσε το τοπικό μέσο Thesstoday, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε από το σημείο συνολικά 44 άτομα ανάμεσά τους και παιδιά.

Πυκνοί καπνοί ήταν ορατοί από τα γύρω σημεία. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η φωτιά φέρεται να ξέσπασε από έκρηξη του κλιματιστικού, κοντά στο οποίο υπήρχε μία στοίβα με παλέτες και η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.