Με τοποθετήσεις συνέδρων και την κατάθεση τροπολογιών στα κείμενα των θέσεων θα συνεχιστεί σήμερα το βράδυ το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ 25. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 19.00 και θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα.

Χθες το βράδυ, εκτός από την εισήγηση του Γιάνη Βαρουφάκη, μίλησαν ο συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Μπιτσάνης και ο συντονιστής της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 Θωμάς Αχταρίδης. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των κειμένων βάσης για τις θέσεις που θα διαβουλευτεί το συνέδριο.

Αίσθηση προκάλεσε η εκδήλωση για τον Μανόλη Γλέζο όταν ο κ. Μπιτσάνης παρέδωσε στη σύντροφο του Τζόρτζια Αργυροπούλου ένα έργο που δημιουργήθηκε από το ΜέΡΑ25 ειδικά γι’ αυτόν. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, ο οποίος και παρέδωσε στη βουλευτή του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα και παλαιστίνια πολίτη, το παλαιστινιακό της διαβατήριο.

Το συνέδριο χαιρέτισε πληθώρα προσωπικοτήτων, διεθνούς εμβέλειας όπως οι Τσόμσκι, Ζίζεκ, Κλάιν, Κόρμπιν, Κορέα, Λούλα, Λόουτς, Ίνο κ.α., ενώ ξεχωριστό μήνυμα έστειλε ο Ρότζερ Γουώτερς, ακτιβιστής και από τα ιδρυτικά μέλη των Pink Floyd για το ΜέΡΑ25 και την Παλαιστίνη.