Η Βενεζουέλα παρέχει στο Ιράν 1 εκατομμύριο εκτάρια γεωργικής γης, σε μία γιγάντια συμφωνία προκειμένου οι δύο αντιδυτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν απο κοινού την επισιτιστική κρίση που έρχεται καλπάζοντας.

Σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους, η Βενεζουέλα έχει παράσχει ένα εκατομμύριο εκτάρια γεωργικής γης για καλλιέργεια, «ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει έλλειψη στρατηγικών αποθεμάτων».

Επιπλέον, σε δηλώσεις τους οι ιρανικές αρχές τόνισαν τη σημασία της συμφωνίας, προσθέτοντας ότι οι ανταλλαγές γνώσεων μεταξύ των χωρών επιτρέπουν την ανάπτυξη νέων «εθνικών βιομηχανιών».

Η Τεχεράνη ανέφερε επίσης ότι ένα τόσο σημαντικό σχέδιο για την καλλιέργεια σε τρίτη χώρα «αποκαλύπτει ότι το Ιράν έχει γίνει τόσο μεγάλο και ισχυρό, φτάνοντας σε τόσο υψηλό επίπεδο στις επιστημονικές ανταλλαγές, που άλλες χώρες έρχονται στην Ισλαμική Δημοκρατία για να λάβουν τεχνογνωσία».

Η συμμαχία που υπογράφηκε μεταξύ Βενεζουέλας και Ιράν ονομάζεται «Άξονας της Αντίστασης».

Ενώ στον πλανήτη γίνονται αυτές οι συγκλονιστικές εξελίξεις, στην Ελλάδα η οποία διαθέτει άφθονη και εύφορη γη, δεν υπάρχει καμία πρόνοια. Τα δισεκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης θα καταλήξουν πάλι σε τσέπες αεριτζήδων, ενώ η επισιτιστική κρίση είναι προ των πυλών. Οι δαπάνες που προβλέπονται για τον πρωτογενή τομέα είναι ελάχιστες. Καλλιεργήσιμη γη γεμίζει με φωτοβολταϊκά, αντί να αξιοποιήσουμε τις στέγες και τον αστικό ιστό, αφήνοντας τις πολύτιμες καλλιέργιες αλώβητες.

Ο κίνδυνος είναι τεράστιος και οι ευθύνες θα είναι συντριπτικές για όσους δεν τον αντιμετωπίσουν σήμερα.