Το περιεχόμενο της ιδιόχειρης διαθήκης που είχε συντάξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στις 6 Ιουνίου 2019, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό». Μέσα στη διαθήκη ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος σημειώνει πως τα γράμματα του είναι δυσανάγνωστα λόγω της μυοπάθειας που είχε στα άνω άκρα. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο, με τον διαμοιρασμό της περιουσίας του.

Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ορίζει ως κληρονόμους τον μικρότερο γιο του και τη γυναίκα του ενώ αποκληρώνει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, την Αρετή και τον Αλέξανδρο. Το ποσοστό της περιουσίας που αναλογεί στους κληρονόμους του, σύμφωνα με τη διαθήκη είναι 70% στον γιο του Άκη και 30% στη σύζυγό του, Βίκυ Τσοχατζοπούλου – Σταμάτη.

«Αλληλογραφίες, αντίγραφα, αποφάσεις, επίσημα χαρτιά. Γενικότερα, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει… το αρχείο αυτό είναι μοναδικό, αφορά πάνω από μια δεκαετία κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ και κληρονόμος είναι ο γιος μου και η γυναίκα μου» ακούγεται να λέει ο ίδιος.

Ωστόσο, η περιουσία του έχει δημευθεί, συνεπώς δεν υπάρχουν ακίνητα ή μετρητά.

Στην ουσία, η μόνη περιουσία που έχει είναι το ιστορικό απόρρητο αρχείο του, το οποίο κληρονομεί ο 15χρονος γιος του.