Στο στόχαστρο της επιτροπής ανταγωνισμού μπαίνει το fund Reggeborgh που διεκδικεί το μετοχικό έλεγχο της Ελλάκτωρ.

Τα ερωτηματολόγια αυτά αφορούν θέματα σε σχέση με την ταυτότητα των μελών της διοίκησης, το μετοχολόγιο αλλά και τις συμμετοχές του κάθε ομίλου σε θυγατρικές εταιρείες.

Αυτό που ερευνά η επιτροπή ανταγωνισμού είναι αν υπάρχει ζήτημα από την οριζόντια κοινή ιδιοκτησία ανταγωνιστικών εταιρειών.

Πηγές που πρόσκεινται στη Reggerborgh αλλά και στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επισημαίνουν ότι δεν τίθεται ζήτημα με δεδομένου ότι η ολλανδική εταιρεία δεν ασκεί κανέναν έλεγχο στην εισηγμένη εταιρεία παρά το σημαντικό ποσοστό συμμετοχής της.

Η Reggerborgh Invest δεν έχει ορίσει κάποιο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο, έχοντας επιλέξει το μοντέλο του “παθητικού επενδυτή” ο οποίος δεν συμμετέχει στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας και τη λήψη των αποφάσεων.

Να θυμίσουμε ότι το fund πέρα από το 30,2% της ΤΕΡΝΑ ελέγχει μέχρι τώρα ποσοστό στην εταιρία Ελλάκτωρ που δεν ξεπερνά το 14%.

Μάχη για την διοίκηση της Ελλάκτωρ

Το εφοπλιστικό δίδυμο Καϋμενάκη Μπάκου υποστηρίζει τη σημερινή διοίκηση Καλλιτσάντση ελέγχοντας δυνητικά και το 23,3% των μετοχών εφόσον ασκήσουν σχετικό δικαίωμα που έχουν για το 18,3% της εταιρίας με προθεσμία τις 12 Ιανουαρίου.

Η έκτακτη γενική συνέλευση στην εταιρία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου και είναι πιθανό να αναβληθεί ώστε να υπάρξει ζύμωση στο ενδιάμεσο διάστημα για την ψήφο των υπολοίπων μετόχων.

Όπως είναι φανερό, η μάχη τις επόμενες μέρες αναμένεται να κορυφωθεί ανάμεσα στη σημερινή διοίκηση και τους Ολλανδούς.