Κύκλοι του ΣΕΗ αναφέρουν στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ότι ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Πασχάλης Τσαρούχας θα περάσει ξανά, για τρίτη φορά, την πόρτα της Εισαγγελίας με νέους φακέλους.

Στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας το Εθνικό Θέατρο βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα των μαρτυριών με την απομάκρυνση του Στάθη Λιβαθινού από τη Δραματική Σχολή της πρώτης Κρατικής Σκηνής της χώρας για λόγους ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η είδηση της παραίτησης του κ. Λιβαθινού γέννησε ερωτήματα για τα λεκτικά όρια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και για το εάν μια τέτοια απόφαση, της απομάκρυνσης ενός διδάσκοντα για λόγους λεκτικής συμπεριφοράς, θα βοηθήσει τον χώρο προς την εξυγίανσή του και την επίτευξη του στόχου του κινήματος #metoo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη δημοσιότητα έρχονται όλο και περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης αλλά και βίαιων συμπεριφορών από τον χώρο του πολιτισμού με προεκτάσεις στον εργασιακό χώρο. Νέα ονόματα φαίνεται να εισχωρούν στο σκηνικό των καταγγελιών, με το ΣΕΗ να δέχεται συνεχώς νέες μαρτυρίες.

Καθοριστικές αναμένεται να είναι – όπως σημειώνουν άνθρωποι του χώρου- οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.