Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του κορωνοϊού και στη χώρα μας, καθώς έγινε γνωστό ότι κατέληξαν 5 ακόμη άνθρωποι.

Πλέον τα θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα ανέρχονται σε 37.

Από τα ξημερώματα , σύμφωνα με πληροφορίες πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από επιπλοκές. Στο Αττικόν νοσοκομείο ένας 40χρονος ο οποίος νοσηλευόταν με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα άφησε την τελευταία του πνοή.

Νωρίτερα:

Όπως αναφέρθηκε, οι τελευταίοι που «έφυγαν» είναι τέσσερις συνάνθρωποί μας, οι τρεις ηλικιωμένοι: ένας που νοσηλευόταν στο Σωτηρία, ένας που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη και ένας ηλικιωμένο από την Ξάνθη, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή (29/03) τα ξημερώματα. Όπως έγινε γνωστό, ένας ακόμα ασθενής έχασε τη μάχη που έδινε στο Σισμανόγλειο.

Όσον αφορά στην Ξάνθη, πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό. Προηγήθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο αλλά και ένας 46χρονος στρατιωτικός από το Κουτσό. Την ίδια στιγμή η λίστα των κρουσμάτων που καταγράφονται στην πόλη αυξάνεται, καθώς δύο ακόμη στρατιωτικοί βρέθηκαν θετικοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εχίνος βρίσκεται από την Τετάρτη (25/03) σε καθεστώς υψηλής καραντίνας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί και φοιτητές που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ξάνθης.

Ο πέμπτος ήταν μόλις 40 ετών με υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 1.061 και 67 διασωληνωμένοι.