Ερώτηση έγινε στη Βουλή για τα δάνεια του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Στο κείμενο της ερώτησής του προς τα Υπουργεία Οικονομικών , Ανάπτυξης κι Επενδύσεων και προς τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης Στέλιο Πέτσα ο Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Αβδελάς επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ αιτήθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας δανειοδότηση ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσες δαπάνες του. Όπως επισημαίνει ο κ. Αβδελάς η είδηση έρχεται λίγες μόνο ημέρες μόνο λίγες ημέρες αφότου ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ» σκοπός του οποίου ήταν, η ελάφρυνση των τραπεζών από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Με βάση τα ανωτέρω και δεδομένων τον σοβαρότατων προβλημάτων που η ίδια η κυβέρνηση μέσω του νομοθετήματος ομολογεί ότι αντιμετωπίζουν οι τράπεζες αλλά και της φειδούς με την οποία οι τράπεζες χορηγούν δάνεια σε ιδιώτες ο κ. Αβδελάς καλεί τα Υπουργεία να απαντήσουν :

1) Αν υπάρχει κάποια αρμόδια δημόσια αρχή που να ελέγχει τα οικονομικά των τηλεοπτικών σταθμών

2) Δεδομένου ότι την αδυναμία διαχείρισης των δανείων από τις τράπεζες την επιβαρύνονται τελικώς οι Έλληνες πολίτες, αν προτίθεται η κυβέρνηση να νομοθετήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς που να αποτρέπουν υπέρογκες ή επικίνδυνες δανειοδοτήσεις.

Η απάντηση του ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ απάντησε στον Απόστολο Αβδελά με την εξής επιστολή:

“Αξιότιμε κ. Αβδελά,

Μόλις προ ολίγου λάβαμε γνώση -λόγω της δημοσιοποιήσεως της στον ηλεκτρονικό τύπο- της σημερινής επερώτησής σας με θέμα «Δανειοδότηση ΣΚΑΪ» προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης, το περιεχόμενο της οποίας μας εξέπληξε κατάφωρα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, όπως προκύπτει με ευκολία και για τον πλέον αδαή περί των οικονομικών από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς, ότι ο ΣΚΑΪ είναι τα τελευταία δύο χρόνια, 2018 και 2017, και αναμένεται και κατά το τρέχον έτος 2019, η ΜΟΝΗ κερδοφόρα επιχείρηση τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας. Συνεπώς δεν έχει απολύτως καμία ανάγκη για δανεισμό και ούτε ζητήθηκε από οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα και συγκεκριμένα από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας δάνειο οποιουδήποτε ύψους για κάλυψη άμεσων δαπανών. Όλα δε τα σχετικά αναγραφόμενα σε δημοσιεύματα είναι παντελώς αναληθή και συνιστούν απλώς μυθεύματα.

Ως εκ τούτου θα ήταν σκόπιμο η ενημέρωσή σας ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προέρχεται από έγκριτα και αξιόπιστα μέσα και πηγές, προκειμένου να προστατευθείτε από την αναπαραγωγή ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων που εξυπηρετούν συγκεκριμένους ιδιοτελείς σκοπούς.

Διατελούμε στη διάθεσή σας για όποια τυχόν περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Για την εταιρία

Ευαγγελία Κουτσαυτάκη

Δ/νουσα Σύμβουλος”