Ο συνιδρυτής της Microsoft έφτασε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος στον VIP τομέα του αεροδρομίου. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Μπιλ Γκέιτς προσγειώθηκε το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ιδιωτικό αεροσκάφος, στον VIP τομέα του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Μπιλ Γκέιτς θα μείνει για λίγες μέρες σε ξενοδοχείο στην της Αθήνας, ενώ είναι πιθανόν να επισκεφθεί κάποια νησιά. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς έρχεται στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα «τρέχει» και μια μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, συνολικού ύψους σε βάθος δεκαετίας 1 δισ. ευρώ.

Πρόκειται να δημιουργηθούν τρία κέντρα δεδομένων, στα Σπάτα, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο της Αττικής, ανοίγοντας πάνω από 300 θέσεις εργασίας.

Τον Ιούνιο του 2008, ο Γκέιτς πέρασε σε ρόλο μερικής απασχόλησης στη Microsoft και αφιερώθηκε στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσαν ο ίδιος και η τότε σύζυγός του, Μελίντα Γκέιτς, το 2000.

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft τον Φεβρουάριο του 2014 και ανέλαβε νέα θέση ως σύμβουλος τεχνολογίας για την υποστήριξη του νεοδιορισθέντος Διευθύνοντος Συμβούλου Satya Nadella. Τον Μάρτιο του 2020, ο Γκέιτς εγκατέλειψε τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου στη Microsoft.

Από το 1995 έως το 2017, κατείχε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο του Forbes, κάθε χρόνο εκτός από την περίοδο 2010 έως 2013.