Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον ιταλικό λαό για την μεγάλη δοκιμασία του εξαιτίας των επιπτώσεων του κορωνοϊού, καθώς και τις ευχές του αυτή η δοκιμασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν στην Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια για τον κορωνοϊό, στο εξής θα εφαρμόζονται σε όλη την χώρα.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται ‘εγώ μένω σπίτι’. Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες”, είπε ο Τζουζέπε Κόντε.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: “Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες” και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α’ Εθνικής.