Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των Ολυμπιακών Αγώνων αφού κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο τόσο στον αγώνα της μιας ανάσας στα 100 μ. όσο και στη σκυταλοδρομία 4Χ100 με την εθνική ομάδα της Ιταλίας, είναι ο Ιταλός Μαρσέλ Τζέικομπς.

Ο Μαρσέλ Τζέικομπς ήρθε σχεδόν από το πουθενά και από το 2019 και μετά πετυχαίνει επιδόσεις και διακρίσεις οι οποίες τον τοποθετούν σε ό,τι πιο κοντινό θα μπορούσε να υπάρξει στον ρόλο του διαδόχου του βασιλιά των σπριντ, του Τζαμαϊκανού Γιουσέιν Μπολτ.

Ο αθλητής του στίβου που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα αγωνίσματα αποκλειστικά μόλις το 2019 σε ηλικία 25 ετών, έχει πίσω του αρκετά ερωτήματα, κάποια από αυτά με περίεργες «σκιές», όπως αποκαλύπτει ο filathlos.gr.

Ο Ιταλός χρυσός ολυμπιονίκης είχε στο παρελθόν διατροφολόγο του τον Τζιάκομο Σπατσίνι, ο οποίος μεταξύ άλλων έγινε γνωστός για την έρευνα γύρω από το πρόσωπό του σχετικά με εμπλοκή του σε σκάνδαλο αναβολικών.

Ο 27χρονος σπρίντερ είχε διακόψει άμεσα τη συνεργασία του με τον συγκεκριμένο διατροφολόγο αμέσων μόλις έγινε γνωστό ότι ερευνάται η εμπλοκή του σε αυτό το σκάνδαλο, ξεκινώντας λίγο αργότερα την πορεία του προς την κορυφή του κόσμου στα σπριντ.