Σκληρό βίντεο: Ο τζιχαντιστής που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική ενώ μεταφέρει αιχμαλώτους του ISIS για σφαγή (vid)

Ένας καυγάς πριν από λίγα 24ωρα στον Ελαιώνα στην ανοιχτή δομή ήταν η αφορμή για να πέσει στα χέρια της αντιτρομοκρατικής ένας σκληρός τζιχαντιστής του ISIS.

Ο 27χρονος από την Συρία έμενε τα τελευταία δυο χρόνια στην Ελλάδα και παρίστανε τον οικογενειάρχη αφού έμενε εκεί με την γυναίκα του και τα 5 τους παιδιά. Την Τρίτη ξέσπασε ένας καυγάς στην ανοικτή δομή και κλήθηκε η αστυνομία και όπως συνηθίζεται ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις μετέβη και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής.

Ο 27χρονος συνελήφθη και οι αστυνομικοί προσπαθώντας να μάθουν για ποιον λόγο έγινε ο καυγάς κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με τον 27χρονο. Όπως αποκαλύφθηκε τελικά και ομολόγησε και ο ίδιος, ήταν μέλος του ISIS και μάλιστα είπε στους αστυνομικούς ότι εντάχθηκε στην αιμοσταγή τζιχαντιστική οργάνωση γιατί είχε υποφέρει πολύ η οικογένειά του από το καθεστώς του Άσαντ και ήθελε να τους εκδικηθεί.

Ο 27χρονος φαίνεται να έχει διαπράξει πολλές δολοφονίες στο όνομα των ακραίων ισλαμιστών και μάλιστα υπάρχει και βίντεο που απεικονίζεται ο ίδιος να μεταφέρει αιχμαλώτους του ISIS για σφαγή!

Οι αρχές βρήκαν στον χώρο που έμενε και στικάκια usb τα οποία εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε σχέσεις με ομοϊδεάτες του στο εξωτερικό και κυρίως στην Ευρώπη.

Ο 27χρονος, είχε προσπαθήσει αρκετές φορές να φύγει σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Ο τζιχαντιστής, μπήκε στην Ελλάδα στις 28 Μαρτίου του 2018 και μετά την ανάκριση αποδέχθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.