Μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης στην Χερσώνα όπου έχει πρακτικά «εξανεμιστεί» το Κίεβο προχωρά και σε άλλες αντεπιθετικές ενέργειες στο Ντόνμπας και στο Χάρκοβο.

Ειδικότερα σε ότι αφορά το Χάρκοβο οι Ουκρανοί προχώρησαν μέχρι την πόλη Μπαλακλέγια νότια του Ιζίουμ, την οποία επιχειρούν να περικυκλώσουν για να αναγκάσουν την ρωσική φρουρά να παραδοθεί.

Όμως βάση πληροφοριών η προέλασή τους έχει σταματήσει και οι Ρώσοι έχουν ενισχύσει το μέτωπο ενώ οι Ουκρανοί κινδνυνεύουν με περικύκλωση καθώς έχουν συγκεντρωθεί μέσα σε έναν πολύ στενό διάδρομο μερικών δεκάδων χιλιομέτρων όπως ακριβώς έχει γίνει και στο μέτωπο της Χερσώνας στην Κομστρόμκα.

Πολλοί αναλυτές έχουν απορία γιατί οι Ουκρανοί προχωρούν σε τέτοιες επιθέσεις που τους αναγκάζουν να βρεθούν εν συνεχεία σε μειονεκτική θέση, ενώ αναλώνουν πλέον τις εφεδρείες τους.

Η απάντηση βρίσκεται στην έλευση του χειμώνα που θα προκαλέσει τεράστια πίεση στην ΕΕ. Πολλές χώρες λόγω της οικονομικής καταστροφής που έρχεται δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσουν την Ουκρανία οικονομικά και στρατιωτικά και θα αλλάξουν στάση.

Το Κίεβο λοιπόν, πιέζεται από τους Αμερικανούς να παρουσιάσει κάποια απτά αποτελέσματα για να πειστούν οι δυτικές κοινωνίες ότι αξίζει τον κόπο να… φτωχοποιηθούν.