Σε νέα φάση περνά η δικαστική ερευνα για την υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, με τις Αρχές να ερευνούν το ρόλο μίας 40χρονης γυναίκας, με την οποία ο Αναγνωστόπουλος φέρεται να διατηρούσε πολυετή γνωριμία (σ.σ πιθανόν και προ του γάμου του).

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και τα τηλεφωνήματα του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πριν και μετά το στυγερό έγκλημα.

Το ακριβές κίνητρο της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν θα αποτελέσει ένα ακόμη ζητούμενο της νέας φάσης της δικαστικής έρευνας.

Ο ρόλος της συμβούλου

Με την επάνοδο του δικαστικού λειτουργού που διερευνά την υπόθεση αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση κρίσιμοι μάρτυρες όπως η σύβουλος του ζευγαριού αλλά και συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του 33χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κληθούν ως μάρτυρες πρόσωπα που φαίνεται να είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες ή επαφές με τον 33χρονο πιλότο τις κρίσιμες ημέρες, πριν αλλά και μετά τον φόνο, άτομα που γνώριζαν τις οικονομικές συναλλαγές του ζευγαριού, συνάδελφοι και γνωστοί του πιλότου κλπ.

Παράλληλα, θα διερευνηθούν διεξοδικά τεχνικά ζητήματα για τον χρόνο αφαίρεσης της κάρτας μνήμης από την κάμερα του σπιτιού κι άλλα, προκειμένου να καταδειχθεί αν υπήρχε χωρίς αμφιβολία, προεργασία της δολοφονίας.

Θεωρείται πιθανόν η σύμβουλος, στην κατάθεσή της που αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες να αναφερθεί στον φόβο που της εξέφραζε η Καρολάιν, όσα της εκμυστηρευόταν για τις συγκρούσεις με τον σύζυγο της κι άλλα.

Όπως εξάλλου και για τις προσπάθειες του 33χρονου να πληροφορηθεί από την σύμβουλο-σε επίσκεψη του στο γραφείο της μετά τον φόνο- τι θα κατέθετε στην ΕΛΑΣ κι αν είχε κρατήσει σημειώσεις από τις δέκα περίπου συνεδρίες με την Καρολάιν την περίοδο Οκτώβριος-Φεβρουάριος 2021.

Το τρίτο πρόσωπο

Ωστόσο κρίσιμο θεωρείται τι θα συμβεί με την διερεύνηση της αναφερόμενης παρουσίας του «τρίτου προσώπου», δηλαδή της 40χρονης γυναίκας που φαίνεται να είχε επαφές μαζί της ο 33χρονος πιλότος –στον ευρύτερο χώρο της εργασίας του- ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον υπάρχουν πληροφορίες ότι υπήρχαν και μαζί της προστριβές για προσωπικά θέματα.

Με την πλευρά του νομικού εκπροσώπου της εν λόγω φίλης του 33χρονου πιλότου να σημειώνει ότι «η παρουσία της δεν έχει σχέση με την δολοφονία της 20χρονης». Σημειώνεται ωστόσο ότι σύμφωνα με ορισμένες πηγές, δεν φαίνεται να υπάρχει καταγεγραμμένη τηλεφωνική επικοινωνία της εν λόγω γυναίκας με τον πιλότο, την περίοδο που υπήρξε άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του.

Επιπλέον ζητούμενο είναι αν είναι καταχωρισμένος ο αριθμός του τηλεφώνου της στην κατασχεθείσα συσκευή του 33χρονου. Κάτι που δεν φαίνεται να προκύπτει τουλάχιστον προς το παρόν. Επιπλέον δεν φαίνεται να υπήρχαν σαφείς εκμυστηρεύσεις της 20χρονης στην σύμβουλο του ζευγαριού για ύπαρξη τρίτου προσώπου στην ζωή του συζύγου της. Φαίνεται ωστόσο να είχε αναφέρει ότι «δεν της άρεσαν ορισμένα πράγματα στην δουλειά του», χωρίς να προσδιορίζει ποια ακριβώς.

Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν τελικώς ζητηθεί από την πλευρά της οικογένειας της Καρολάιν να κληθεί να καταθέσει η 40χρονη.