Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση μίας ώρας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο πάγος έσπασε και συμφώνησαν να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές, που υφίστανται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι πως οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία θα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί, παρά τις διαφορετικές και συγκρουόμενες μεταξύ τους θέσεις που έχουν οι δύο χώρες.

Επισημαίνεται πως η αποκλιμάκωση έργων και λόγων από την πλευρά της Τουρκίας είναι το διαρκές ζητούμενο, προκειμένου να καταστεί εφικτή μία σταδιακή βελτίωση.

«Η Ελλάδα έρχεται να επενδύσει αυξημένους πόρους στις εξοπλιστικές της ικανότητες έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο συνεπής στις συμμαχικές της υποχρεώσεις» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» είχε υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός προσερχόμενος νωρίτερα στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας.