Η νοσηλεία της Φώφης Γεννηματά και η νέα μεγάλη μάχη της ίσως να φέρουν ανατροπή και στα σχέδια για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Στις 5 Δεκεμβρίου ήταν προγραμματισμένος ο πρώτος γύρος των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να αποσυρθεί, ενώ από την πρώτη στιγμή οι συνυποψήφιοί της, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, αποφάσισαν να αναστείλουν τις προεκλογικές εκστρατείες τους.

Με τη Φώφη Γεννηματά στο νοσοκομείο υπάρχουν σκέψεις, κυρίως από σεβασμό στη μάχη που δίνει, να πάρουν παράταση ενός μήνα οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και άρα οι διαδικασίες να γίνουν από το νέο χρόνο.

Η απόφαση για το τι θα γίνει τελικά αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες μέρες, είτε μέσα στην εβδομάδα είτε στις αρχές της επόμενης.

Όλα είναι ρευστά, αφού ακόμη και το αν θα παραμείνουν τρεις οι υποψήφιοι ή θα μπει και τέταρτο πρόσωπο στη μάχη της διαδοχής είναι «στον αέρα».

Εκείνο που μάλλον θεωρείται δεδομένο είναι πως μέχρι να γίνουν οι εκλογές, στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα παραμείνει η Φώφη Γεννηματά. Το ξεκαθάρισε άλλωστε και η ίδια στη δήλωσή της, πως θα εγγυηθεί την πορεία προς τις εκλογές.

Εξελίξεις στο θέμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ είναι δύσκολο να μην υπάρχουν και μάλιστα άμεσα.