Με μία ακόμη αυστηρή προειδοποίηση κατά της Τουρκίας ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η τηλεδιάσκεψη των ηγετών. Βασικό θέμα ήταν ο πανευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο, ο Πρόεδρος Μισέλ αναφέρθηκε και στο θέμα της Τουρκίας:

«θα ήθελα να αναφέρω την Τουρκία, διότι κάναμε μια αναφορά σήμερα για το θέμα. Όπως γνωρίζετε, είχαμε τον Οκτώβριο μια στρατηγική συζήτηση στην Ανατολική Μεσόγειο και την σχέση με την Τουρκία. Εκφράσαμε την αποφασιστικότητά μας είμαστε σεβαστοί και συμφωνήσαμε να εργαστούμε σε δύο μονοπάτια ένα θετικό και λιγότερο θετικό», είπε.

«Προσφέραμε έναν σαφή τρόπο να εργαστούμε για μια θετική ατζέντα με την Τουρκία. Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει επιλέξει αυτόν τον δρόμο. Καταδικάζουμε την πρόσφατη μονομερή δράση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προκλήσεις και τη ρητορική της που είναι εντελώς απαράδεκτες», ξεκαθάρισε. «Θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε σε αυτό το θέμα τον Δεκέμβριο», κατέληξε ο Πρόεδρος Μισέλ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όσο και η Πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την πλήρη αλληλεγγύη των 27 προς τη Γαλλία και την ενότητα όλων ενάντια στο φανατισμό και τη βία.