Ρεκόρ κόστους ανά επεισόδιο που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο (στην ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση) διεκδικεί η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ, με αφορμή τη συνεργασία της με τη Βρετανίδα συγγραφέα και πολιτογραφημένη ελληνίδα (πρόσφατα), Βικτόρια Χίσλοπ. Συγκεκριμένα η ΕΡΤ ενέκρινε για το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν σειρά 12 αυτοτελών επεισοδίων βασισμένη στα βιβλία “Cartes Postales from Greece” και “The last dance” της γνωστής συγγραφέως.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας το κόστος κάθε επεισοδίου (45 λεπτών) φθάνει τις 127.886 ευρώ πλέον ΦΠΑ και εργοδοτικών εισφορών! Ενώ το σύνολο θα αγγίξει το 1,5 εκ ευρώ πλέον ΦΠΑ και εργοδοτικών εισφορών που θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ! Πρόκειται για την πιο ακριβή παραγωγή σειράς που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, ακόμη και της ιδιωτικής τηλεόρασης την εποχή των παχιών αγελάδων (με γυρίσματα στο εξωτερικό)! Αφού και το πιο ακριβό σίριαλ δεν έχει ξεπεράσει ποτέ το φράγμα των εκατό χιλιάδων ευρώ ανά επεισόδιο!

Σημειώνεται ότι η Βικτόρια Χίσλοπ έγινε γνωστή στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό με τη μεγάλη επιτυχία “Το νησί” που γυρίστηκε στην Κρήτη και προβλήθηκε από το MEGA τη σεζόν 2010-2011 και ήταν βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της. Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία ότι ορθώς η ΕΡΤ συνεργάζεται με τη συγγραφέα, δεδομένου ότι είναι ένα πρόσωπο κύρους που διαφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό… Αυτό όμως από μόνο του δεν εξηγεί το ρεκόρ κόστους της νέας σειράς!

Πηγή: enimerosi24.gr