Μέχρι τις ΗΠΑ έφτασε η απίστευτη αστυνομική βία που σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη, όταν αστυνομικοί απρόκλητα χτυπούσαν με μανία νεαρούς πολίτες.

Το ABC News σε δημοσίευμά του που επικαλείται το Associated Press αναφέρεται στα αποκαλυπτικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και καταρρίπτουν το αφήγημα της ΕΛ.ΑΣ.. «Ξαφνικά έριξαν στο έδαφος ειρηνικούς πολίτες που διαφωνούσαν με την αστυνομία και τους επιτέθηκαν με γκλοπ» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το ABC News ξεκινώντας το δημοσίευμα αναφέρει ότι «η ελληνική αστυνομία συγκρούστηκε με περισσότερους από 500 διαδηλωτές σε προάστιο της Αθήνας το απόγευμα της Κυριακής, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και κρότου λάμψης για να διαλύσει το πλήθος».

«Το πλήθος διαμαρτυρήθηκε για την αστυνομική βία, αλλά οι απόψεις για το τι συνέβη νωρίτερα την Κυριακή διαφέρουν»

«Σε ανακοίνωση, η αστυνομία ανέφερε ότι μια περιπολία μοτοσικλετών πήγε στο προάστιο της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης λίγο πριν τις 3 μ.μ. Κυριακή για να διερευνήσει “πολλαπλές αναφορές” παραβιάσεων των μέτρων lockdown και ότι δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα 30 ατόμων που τραυματίστηκαν δύο αστυνομικούς. Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν 11 συλλήψεις».

Ωστόσο, συνεχίζει το ABC News, τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε διάφορους ιστότοπους δείχνουν μια διαφορετική εικόνα: «Ξαφνικά έριξαν στο έδαφος ειρηνικούς πολίτες που διαφωνούσαν με την αστυνομία και τους επιτέθηκαν με γκλοπ».

ABC news