Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης (στα πρότυπα του ΔΟΛ) τίθεται η εταιρεία «Ναυτεμπορική – Πάνος Αθανασιάδης και ΣΙΑ Α.Ε.», που εκδίδει την εφημερίδα Ναυτεμπορική, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση της Eurobank.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί καταγγελία δανειακής σύμβασης της τράπεζας με την εφημερίδα τον Ιούνιο του 2017, η οποία μάλιστα παρουσίαζε υπόλοιπο 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ιδιοκτησία της «Ναυτεμπορικής» είχε αναγνωρίσει τότε τα χρέη της αλλά και την οικονομική της αδυναμία, μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού, και έκτοτε αναζητούσε νέο επενδυτή.

Η Eurobank πρότεινε για την θέση της ειδικής διαχειρίστριας την δικηγόρο Ευδοκία Παπανδρέου, η οποία είχε την ίδια θέση και στην αντίστοιχη διαδικασία για την «Τηλέτυπος Α.Ε.» του Mega.

Το πρότυπο που θα ακολουθηθεί είναι το ίδιο με εκείνο του ΔΟΛ: Πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής -χωρισμένα, πιθανότατα, σε δύο ομάδες ενεργητικού- με την εφημερίδα και το site της σε λειτουργία.

Μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», με την έκδοση της δικαστικής απόφασης, που θέτει την εργοδότρια εταιρεία σε ειδική διαχείριση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την αναστολή της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί από σήμερα στις 06.00 το πρωί.