Το βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, οι δυο άνδρες στο μαύρο σκούτερ αλλά και τα όσα υπάρχουν στο κινητό και τον υπολογιστή του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών που ερευνούν την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου.

Έχοντας τα πρώτα video από κάμερες ασφαλείας σπιτιών και καταστημάτων της περιοχής του Αλίμου, τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ερευνούν και το ενδεχόμενο, το προηγούμενο διάστημα, να είχαν γίνει «πρόβες» δολοφονίας, «δοκιμές» ή και απόπειρες εξόντωσης του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Το υλικό που θα συλλέξουμε αναμένεται να είναι πολλά… terabyte. Μέσα από αυτό θα εξετάσουμε ύποπτες κινήσεις οχημάτων, πεζών κοντά στην κατοικία του Γιώργου Καραϊβάζ, αρκετές ημέρες πριν από τη δολοφονία του», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, στον Ελεύθερο Τύπο.

Όπως εκτιμούν, οι δράστες παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ τις προηγούμενες ημέρες, είχαν χρονομετρήσει τη διαδρομή του από το Star, όπου εργαζόταν, έως το σπίτι του και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν». Οι αστυνομικοί είναι σχεδόν βέβαιοι πως είχαν κάνει «προσομοιώσεις» της δολοφονίας, δεν αποκλείουν να επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ κάποια από τις προηγούμενες ημέρες, αλλά για άγνωστους λόγους δεν πέτυχαν τον θανατηφόρο σκοπό τους, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Το video ντοκουμέντο

Σύμφωνα με το newsit.gr, κάμερα ασφαλείας σε σπίτι στην οδό Αγίου Δημητρίου στον Άλιμο έχει καταγράψει τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ, πάνω στο σκουρόχρωμο σκούτερ Beverly.

Πέρασαν κοντά από το σημείο όπου «γάζωσαν» με 10 σφαίρες τον Γιώργο Καραϊβάζ (σε απόσταση 300-400 μέτρων) μόλις 3 με 4 λεπτά πριν το φονικό.

Αρμόδιοι αξιωματικοί πιθανολογούν ότι οι δράστες κινούνται διαρκώς γύρω από το σημείο της δολοφονίας, προκειμένου να μη μείνουν σταθεροί δίνοντας στόχο και γίνουν αντιληπτοί.

Ο οδηγός του μαύρου Beverly φορά ασημί κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζιν παντελόνι και σκούρα παπούτσια. Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ μπλε σκούρο παντελόνι τύπου κάργκο, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μπλε σκούφο και μαύρο περιλαίμιο μοτοσικλετιστή.

Από τις κινήσεις τους, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να έδρασαν μόνοι τους, αφού είχαν παρακολουθήσει κάθε βήμα του Γιώργου Καραϊβάζ και ήξεραν πως είχε σταθερές μετακινήσεις και συγκεκρικένους χρόνους.

Δεν αποκλείεται επίσης να υπήρχε και τρίτο πρόσωπο, κάποιος που να ακολούθησε τον Γιώργο Καραϊβάζ από το Star έως τον Άλιμο και να ειδοποίησε τους εκτελεστές.