Τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας μετά και το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους τρόπους θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για τον θάνατο της μεγαλύτερης της κόρης Τζωρτζίνας αναμένεται να παρουσιαστεί στους εισαγγελείς για ανωμοτί κατάθεση και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι η εντολέας του ανησυχεί πως θα της φορτώσουν τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών ενώ εμμένει στην θέση της πως δεν έχει καμία σχέση με την Ίριδα και τη Μαλένα και πως δεν έχει δολοφονήσει την Τζωρτζίνα με κεταμίνη, όπως και κατηγορείται.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο – ο οποιος δεν έχει μιλήσει ακόμη με την εντολέα του – αστυνομικοί του τμηματος Ανθρωποκτονιών ίσως και σήμερα θα βρεθούν στις φυλακές Κορυδαλλού για να πάρουν κατάθεση από τη Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ δεν αποκλείεται και η κατάθεση υπομνήματος.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, η εντολέας του καλείται ως ύποπτη και όχι ως κατηγορούμενη και σημείωσε πως αυτή η εξέλιξη θα τους δώσει και πρόσβαση στη δικογραφία για να μελετήσουν τα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών.

«Πρέπει να ελέγξουμε πολύ προσεκτικά το πόρισμα για να δούμε τι άλλαξε μετά από τρια και 1,5 χρόνο αντίστοιχα και να δούμε πως ξαφνικά κάποια παθολογικά αίτια μετατράπηκαν σε εγκληματικές ενέργειες», συμπλήρωσε.

Τα τέσσερα στοιχεία που «καίνε» την Πισπιρίγκου

Στο μεταξύ, μιλώντας στο MEGA, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, παρουσίασε τα τέσσερα νέα στοιχεία για το θρίλερ της Πάτρας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Λαμπρόπουλος, το πρώτο από τα τέσσερα νέα στοιχεία της υπόθεσης είναι η 52 σελίδων έκθεση της παιδοψυχολόγου, που μελέτησε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και η οποία πραγματοποίησε στη συνέχεια οκτώ συναντήσεις με την Ρούλα Πισπιρίγκου, τον Μάνο Δασκαλάκη, καθώς και άλλα πρόσωπα που γνώριζαν την 9χρονη.

Σε μία ζωγραφιά της, όπως έκρινε η παιδοψυχολόγος, η Τζωρτζίνα φαίνεται πως θέλει να αποστάσεις από τη μητέρα της αλλά και να προσεγγίσει τον πατέρα της.

Επιπλέον, ενώ ζωγράφιζε πάντα χρησιμοποιώντας χρώματα, η τελευταία ζωγραφιά της έγινε μόνο στυλό, κάτι που είναι ενδεικτικό της ψυχολογίας του παιδιού.

Και το κυριότερο, υπάρχει μία ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, στην οποία γράφει «η μαμά μου έβγαλε ένα ουρλιαχτό» και δείχνει τρεις αγγέλους σε κύκλους. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, ρωτήθηκε δύο φορές η Ρούλα Πισπιρίγκου για την συγκεκριμένη ζωγραφιά, με την 33χρονη να απαντά αρχικά πως η Τζωρτζίνα την έκανε μια μέρα μετά το θάνατο της Ίριδας. Όταν ξαναρωτήθηκε, όμως, είπε πως την έκανε τρεις μέρες πριν το θάνατο της Ίριδας, όταν ήταν παρούσα σε καυγάδες των γονιών της.

Το δεύτερο από τα τέσσερα στοιχεία, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, είναι μια γονιδιακή έκθεση καρδιολόγου από το Ωνάσειο Νοσοκομείο, ο οποίος εξέτασε και την Τζωρτζίνα και την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, που επισημαίνει ότι «τα τρία παιδιά δεν είχαν κληρονομικό πρόβλημα που να εξηγεί τους θανάτους τους».

Το τρίτο στοιχείο είναι οι συνομιλίες και τα μηνύματα SMS μεταξύ Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη.

Τέλος, το τέταρτο, αφορά στα αποτελέσματα του τεστ DNA της Τζωρτζίνας – καθώς είχαν υπάρξει αμφιβολίες για την πατρότητα της 9χρονης – από τα οποία επιβεβαιώθηκε ότι το κορίτσι ήταν παιδί του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.