Προχωρούν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τις Αρχές να βρίσκονται ένα βήμα πριν την εξιχνίαση.

Ο πιλότος αναγνώρισε τον έναν εκ των δραστών σε φωτογραφίες εγκληματιών που μελέτησε μαζί με τους αστυνομικούς, με τους ίδιους να θεωρούν πως λαμβάνοντας υπόψιν τη ταραχή του και την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε για τουλάχιστον 80% ταυτοποίηση, αφήνοντας ένα μικρό ποσοστό πιθανότητας απόκλισης.

Την ίδια ώρα, στην Αστυνομία εξετάζεται ένα αποτύπωμα παπουτσιού που δεν ανήκει σε κανέναν από τους κατοίκους ή τους επισκέπτες της μεζονέτας της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά. Όπως ειπώθηκε, στο Εγκληματολογικό εξετάζουν το συγκεκριμένο στοιχείο, καθώς θεωρείται πως ανήκει σε έναν εκ των δραστών.

Πλέον οι έρευνες γίνονται πιο στοχευμένα, καθώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναγνώρισε τη γλώσσα που άκουσε να μιλούν οι ληστές – δολοφόνοι. Στην Αστυνομία, τον έβαλαν να ακούσει διαλόγους σε αρκετές γλώσσες, με τον ίδιο να υποδεικνύει ως τη γλώσσα που μιλούσαν οι εισβολείς την αλβανική.

Για πρώτη φορά, πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν πως οι έρευνες είναι πλέον στην τελική ευθεία, δηλώνοντας βέβαιοι πως η υπόθεση θα εξιχνιαστεί παρά την απαισιοδοξία των βρετανικών Μέσων.

Μυστήριο με την «ψυχολόγο» της Καρολάιν

«Η Ελένη Μυλωνοπούλου», η οποία αναφέρεται ως ψυχολόγος της Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, «δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος», ανέφερε, η πρόεδρος των Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα.

«Μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα», τόνισε η κ. Μπουκουβάλα σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι ψυχολόγος η Ελένη Μυλωνοπούλου «παραβίασε το ιατρικό απόρρητο».

«Αποκάλυψε δημόσια τι της είχε εκμυστηρευτεί η κοπέλα, αυτό απαγορεύεται» υπογράμμισε μιλώντας στον Αντ1 και πρόσθεσε ότι ένας ψυχολόγος μόνο σε εισαγγελέα μπορεί να μιλήσει.

Πρόκειται για «διασυρμό του επαγγέλματός μας» και « παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας και του ελληνικού και του ευρωπαϊκού», τόνισε η κ. Μπουκουβάλα, προσθέτοντας ότι ένας ψυχολόγος «απαγορεύεσαι να γίνεται μάρτυρας υπεράσπισης ή κατηγορίας του πελάτη του».

Σύμφωνα με την κ. Μπουκουβάλα, «είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά γι’ αυτό την καλέσαμε να προσκομίσει το πτυχίο της και από το εξώδικο που μας έστειλε αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν είναι ψυχολόγος».

«Ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ψυχολόγου»

Στο εξώδικο που έστειλε η Ελένη Μυλωνοπούλου στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ‘ψυχολόγου’».

Παράλληλα, σχετικά με την κατηγορία περί αντιποίησης επαγγέλματος, η ίδια σημειώνει ότι «ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα» και καλεί τον σύλλογο να «προβεί άμεσα στην ανάκληση των όσων προσβλητικών – συκοφαντικών και ανυπόστατων ισχυρισμών σας που διαδώσατε παρανόμως σε βάρος μου τόσο με την άνω επιστολή σας όσο και με την περαιτέρω διάδοση αυτής από μέρους σας προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Παράλληλα σημειώνει ότι η στάση του Συλλόγου δεν δείχνει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά».

Παράλληλα, παραθέτει λίστα με όλους του τίτλους σπουδών της.

«Καταπέλτης» ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ελλάδος

Η απάντηση στο εξώδικο της κ. Μυλωνοπούλου από τον Σύλλογο Ψυχολόγο Ελλάδος ήταν άμεση. Με μια ανακοίνωση έξι σημείων «αντικρούουν» τα επιχειρήματα της «ψυχολόγου» της Καρολάιν, όπως αυτά εκφράζονται στο εξώδικο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά την επιστολή που έστειλε ο ΣΕΨ στην η κ. Ελένη Μυλωνοπούλου στις 31 Μαΐου 2021, μας έστειλε εξώδικη απάντηση την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 το απόγευμα.

Σχόλια του ΣΕΨ

  1. Από την εξώδικη απάντησή της προς τον ΣΕΨ προκύπτει οτι δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας , ούτε Αδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου.
  2. Οι αιτιάσεις της, οτι εκ παραδρομής τα ΜΜΕ την παρουσίασαν ως Ψυχολόγο δεν ευσταθούν, διότι όφειλε άμεσα να ζητήσει από τα ΜΜΕ εγγράφως την διόρθωση του επαγγελματικού της τίτλου.
  3. Παράλληλα εμφανίζεται σε συγκεκριμένη πλατφόρμα στο διαδίκτυο να παρέχει επ’ αμοιβή υπηρεσίες Ψυχολόγου σε πελάτες .
  4. Είναι οξύμωρο το γεγονός οτι μας απαγορεύει «ρητά και κατηγορηματικά» να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας και να δημοσιοποιήσουμε την εξώδικη απάντησή της!
  5. Υπενθύμιση προς κάθε κατεύθυνση ,το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα δηλαδή πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και Αδεια Ασκησης Επαγγέλματος διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.
  6. Ο ΣΕΨ ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Ψυχολόγων της χώρας μας επιφυλάσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.
  7. Τη διέγραψαν οι Μασόνοι της Ελλάδας

Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχει προκαλέσει ανακοίνωση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, η οποία της αφαιρεί την τεκτονική ιδιότητα, καθώς ήταν μέλος της, κάνοντας λόγο για σωρεία τεκτονικών παραβάσεων οι οποίες σχετίζονται με τον Ποινικό Κώδικα.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ελένη Μυλωνόπουλου – Τσάτση παρέστησε ψευδώς σε όσους συναναστρέφεται μέσα στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς ότι είναι Ιατρός, με ειδικότητα μαιευτήρα – γυναικολόγου, σπουδάσασα εις Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας το οποίο και κατονομάζει στο ανηρτημένο βιογραφικό της».

Η Μεγάλη Στοά αναφέρει ότι εμφανίστηκε ως καθηγήτρια Γενετικής με μεταπτυχιακό, έχοντας μάλιστα κάνει ειδίκευση στο Λαϊκό, και συμπληρώνει ότι ψευδώς αναφέρει ότι έκανε το αγροτικό της στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.