Του Βασίλη Σκουρή

Η μεταδοτικότητα της Όμικρον αυξάνει τα ήδη πολύ μεγάλα προβλήματα στα νοσοκομεία.

Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, 2.000 περίπου υγειονομικοί βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς είναι θετικοί στον κορονοϊό. Από αυτούς, όμως, επιστρέφουν στα νοσοκομεία μετά την πέμπτη μέρα και προσφέρουν την υπηρεσία τους θετικοί μεν στον ιό, αλλά ασυμπτωματικοί, με ήπια συμπτώματα!

Το πρόβλημα στα νοσοκομεία είναι όμως μεγαλύτερο σε υγειονομικό επίπεδο, καθώς όσοι υγειονομικοί έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα (πχ νοσεί ο γιός τους) κάνουν το τεστ και συνεχίζουν να εργάζονται έως βγουν τα αποτελέσματα, δηλαδή δυο ή και τρεις μέρες, μη γνωρίζοντας αν είναι θετικοί ή όχι!

Αξίζει δε να σημειωθεί πως με βάση τα στοιχεία, ο Ευαγγελισμός, που έχουν διακοπεί τα επισκεπτήρια, δεν είναι το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη θετικότητα. Πρώτο είναι το Έλενα, με θετικότητα 4,2, ακολουθεί το Γεννηματάς με 3,6 και έπεται ο Ευαγγελισμός.

Το πλέον ανησυχητικό είναι όμως είναι τα κρούσματα στον Άγιο Σάββα, καθώς πρόκειται για αντικαρκινικό νοσοκομείο. Τα κρούσματα ανέρχονταν χθες σε 30!

Μήπως οι αρμόδιοι θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα για το τι συμβαίνει στα δημόσια νοσοκομεία;