«Όσο καλά και να πάνε οι δείκτες των δημοσκοπήσεων, είναι ριψοκίνδυνο να πας σε ένα εκλογικό δίμηνο» εκτίμησε ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ηλίας Νικολακόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο.

Τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «βασίζεται στην αλαζονεία της πρόσκαιρης υπεροχής και κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση».

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις και το θέμα που ανέκυψε με την έρευνα της Opinion Poll και την παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο Ηλίας Νικολακόπουλος διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι μέλος του Συνδέσμου Δημοσκοπήσεων, άρα δεν υπάγεται στον εσωτερικό έλεγχο του συνδέσμου.

«Είναι μια εταιρεία που τη βλέπουμε με επιφύλαξη και ο διευθυντής της αρθρογραφεί επί πολιτικών θεμάτων με συγκεκριμένη πολιτική θέση, κάτι που είναι άκομψο» εξήγησε.

Για την παρέμβαση στην εσωκομματική εκλογή στο Κίνημα Αλλαγής, ο πολιτικός αναλυτής ανέφερε πως «έχει συγκεκριμένη στόχευση και έχει γίνει από συγκεκριμένα ΜΜΕ και στο παρελθόν».