Πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπολύει μιλώντας στην εφημερίδ Documento ο πρώην υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, κατηγορώντας την ότι «παραχώρησε το εγχώριο ποδοσφαιρικό θέαμα στον φορέα που εκπροσωπεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης».

Ο κ.Κρέτσος κάνει μεταξύ άλλων λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση απέναντι στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, υπογραμμίζοντς ότι άφησαν στην ΕΡΤ ένα μη ανταγωνιστικό τμήμα της Σούπερ Λιγκ, δίνοντας το “φιλέτο” στους ανταγωνιστές της.

Διαβάστε απόσπασμα όσων δήλωσε ο πρώην υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής:

«Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη βιώνουμε ένα νέο µεγάλο χτύπημα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση µετά το µαύρο, καθώς η νέα κυβέρνηση ετοιµάζεται να ευνοήσει σκανδαλωδώς τους ανταγωνιστές της ΕΡΤ, δηλαδή τα ιδιωτικά κανάλια, εκχωρώντας τους μελλοντικούς πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ταυτόχρονα, και µε τη λογική Πόντιου Πιλάτου, παραχώρησαν το εγχώριο ποδοσφαιρικό θέαμα στη συνδρομητική τηλεόραση και ειδικότερα στον φορέα που εκπροσωπεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αδιαφορώντας για τις ενδεχόμενες τριβές και μελλοντικές συνέπειες που µπορεί να έχει αυτό δεδομένου ότι ο κ. Μαρινάκης ήδη κατέχει νοµίµως µια τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας δεκαετούς διάρκειας και είναι ιδιοκτήτης µιας πολύ µεγάλης ΠΑΕ.

Αφησαν δηλαδή στην ΕΡΤ ένα µη ανταγωνιστικό τµήµα της διοργάνωσης της Σούπερ Λίγκας και παραχώρησαν το «φιλέτο» στους ανταγωνιστές της, µε αποτέλεσμα η ΕΡΤ φέτος να έχει πεσμένη τηλεθέαση τα Σαββατοκύριακα και να κινδυνεύει να µη δείξει κανένα παιχνίδι των πλέι οφ που θα κρίνουν τον νέο πρωταθλητή. Με άλλα λόγια, παρέδωσαν στους φίλους τους ένα σημαντικό και προσοδοφόρο τµήµα της τηλεοπτικής αγοράς για να κάνουν υποτίθεται οικονομία στην ΕΡΤ και στον Ελληνα φορολογούμενο»