Πρωτοφανής πρόκληση από κρατικά τουρκικά ΜΜΕ: «Κατασκοπεύουν» την Ψέριμο (vid)

Δημοσιεύουν φωτογραφίες από την Ψέριμο και πλάνα από την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ισχυρίζονται πως απαγορεύεται εκεί να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπερνούν τα ΜΜΕ της Τουρκίας. Αυτή τη φορά, το κρατικό πρακτορείο Anadolu έβαλε στο στόχαστρο την Ψέριμο.

«Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων.

Το πρακτορείο Ανατολή κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί», αναφέρει το πρακτορείο Anadolou σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Επίσης, το κρατικό κανάλι TRT κάνει λόγο για «άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα. Παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύς οπλισμός στην Ψέριμο», μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.