Συνεχίζει να τραβά το σκοινί η Άγκυρα, αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, κάνοντας αναφορά για «προκλητικές ενέργειες» από την πλευρά Ελλάδας και Κύπρου και πως είναι έτοιμη να απαντήσει στο πεδίο αν η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, με μία ακόμα προκλητική ανακοίνωση το τουρκικό Υπ. Εξωτερικών επιτίθεται στην Κύπρο, αναφέροντας πως σε οποιαδήποτε προσπάθεια γεώτρησης, η Τουρκία θα απαντήσει άμεσα με επέμβαση, θεωρώντας την περιοχή τουρκική υφαλοκρυπίδα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του Τανζού Μπιλγκίτς, εκπροσώπου του υπουργείου, αναφέρει τα εξής:

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

«Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», προστίθεται στην ανακοίνωση.