Με το βλέμμα δύο εβδομάδες μετά, στο συνέδριο του κόμματος στις 20-22 Μαΐου, κινείται πλέον η Χαριλάου Τρικούπη, μετά και από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία που, με την ανεβασμένη συμμετοχή 170.000 μελών και πλέον, εκτιμάται ότι την ενδυνάμωσε.

Στην πραγματικότητα, πάντως, ο ορίζοντας του κόμματος είναι οι εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να φαίνεται να μη συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο για το κόμμα του από τη θέση του πρωταγωνιστή στο πολιτικό στερέωμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής άλλαξε πλέον τη ρητορική του, υποστηρίζοντας πρόσφατα ότι «εκλογές πρέπει να γίνουν», και καταλογίζοντας παράλληλα στην κυβέρνηση ότι ‘έχει κατεβάσει τα μολύβια’ και ‘κάνει κάθε μέρα εκλογές’.

Σύμφωνα με το matrix24.gr, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αποδίδουν την αλλαγή αυτή στο ότι τον Γενάρη, που αρχικά ρωτήθηκε, καταγράφονταν περί τα 30.000 κρούσματα της πανδημίας στην χώρα μας καθημερινά, ενώ οι ΜΕΘ ήταν γεμάτες και το ΕΣΥ στα όριά του.

Σήμερα, τα πράγματα δείχνουν σαφώς καλύτερα όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, ενώ η ίδια η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην άρση της υποχρεωτικότητας για τα περισσότερα μέτρα προστασίας που προβλέπονταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

Στην πραγματικότητα, ο κ.Ανδρουλάκης παρατηρεί ότι υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν δουλεύει, έχοντας μπει η ίδια σε προεκλογική τροχιά. Ταυτόχρονα, η κοινωνική αναντιστοιχία μεταξύ των προβλημάτων που έχουν οι πολίτες από τη μία (με βασικό αυτή τη στιγμή την ακρίβεια στο ρεύμα, τα καύσιμα, αλλά και τα προϊόντα του ‘καλαθιού της νοικοκυράς’) και της προσφοράς λύσεων από την άλλη, είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να ‘αναβαθμίζει’ τον αντιπολιτευτικό λόγο του, τονίζοντας ευθέως την ανάγκη εκλογών.